Foredrag – Michael Molter, Landskabsfotografering (Åben)

I dag får vi besøg af Michael Molter 😀

Dansk landskabsfotograf. Jeg har fotograferet i over 40 år og foretrækker landskabs-, arkitektur- og rejsefotografi, og jeg elsker det tidlige morgen og sene aftenlys. I filmkameraets dage var min yndlingsfilm Fuji Velvia – jeg har forsøgt at bringe dens udtryksfulde farve med mig ind i den digitale verden.
Jeg har fotograferet landskabet i Danmark, Sverige, Norge, Island, Chile, Brasilien, Filippinerne, Singapore, England, Spanien, Tyskland, Østrig, Italien og USA.
Den Engelsk fotograf Tanya Hames og dansk fotograf Adam Bindslev sagde følgende om mit arbejde på en nylig konkurrence hvor de fungerede som dommere, jeg føler de har ramt plet på et generelt udtryk for hvad jeg ønsker at opnå med mit fotografi:
Skønheden i landskabet inviterer via mesterlig brug af farve og lys, seeren til steder og landskaber, der er afbalancerede og rolige. Landskabets rene skønhed er lagt for seeren til at svælge og undre sig over.
Der er sådan en følelse af sindsro og fred i hvert billede, selvom denne følelse også understreges af en følelse af ensomhed og isolation på grund af manglen på det menneskeligt element. Det er bare os, fotografen og kameraet – landskaberne er så levende, at vi næsten kan høre vinden og vandet; følelsen af at være der er intenst og næsten håndgribelig.
Fotografens brug af linjer og perspektiv for at drage seeren ind i hans verden er vidunderlig, ligesom anvendelsen af dybdeskarphed for yderligere at forbedre følelsen af, at vi kun kunne gå evigt gennem billedet, forundret af de former, farver og teksturer, der findes i den naturlige verden.
Hvert billede er ikke et fragment af en større verden, men er en komplet verden indeholdt i hver ramme. Hvert billede står let alene som et strålende testamente til landskabets skønhed, men som en port folio er der sammenhæng, et fælles tema med et stort visuelt indtryk.
FB: MICHAEL MOLTER PHOTOGRAPHY
IG: MICHAEL.MOLTER

Date

2. november 2020

Time

19:00 - 22:00

Sted

Stenløse kulturhus, Lille scene på 1. sal
Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse
Kategorier

Planlægger

Bestyrelsen
Phone
60707735
Email
info@egedalfotoklub.dk